Sammenligning av candlestick mønstre

I tidligere artikler tok vi for oss enkle og komplekse candlestick mønstre. Oppmerksomme lesere vil ha merket seg at enkelte av disse mønstrene ligner på hverandre, og at noen er en videreførelse av et annet mønster. Til å begynne med kan dette virke forvirrende for tradere.

For å hjelpe deg med at forstå hvorfor disse mønstrene som ligner hverandre eksisterer, og hvordan de skal tolkes, vil vi se nærmere på 3 av dem:

  • Big Candle-mønsteret
  • Harami-mønsteret
  • 3 Method Formation

Vi vil analysere psykologien bak dem, og hjelpe deg med at forstå hvordan du kan handle på disse mønstrene som umiddelbart synes å ligne på hverandre.

Fra Big Candle til Harami og 3 Method Formation

La oss først kjøre en kjapp påminnelsse om hva det er vi vil oppnå med tekniske analysemetoder som candlesticks: Vi prøver ikke å avsløre noe som helst om det underliggende investeringsobjektet. Vi sier ikke: “Prisen på denne aksjen bør stige, fordi virksomheten klarer seg godt”. Og vi hevder ikke: “Denne valutaen vil stige p.g.a. noe dens sentralbank nettopp har gjort.”

I stedet er vi sikre på at alle disse opplysningene allerede har påvirket prisen, og derfor er inkludert i den. Med andre ord: Hvis vi kan finne ut om prisen stiger eller faller, behøver vi ikke at vite hvorfor for å kunne gjøre en god investering. Denne logikken gjelder også for candlestick mønstre.

 

74 - Big-white-candle

La oss starte med Big Candle. Selv om alle de tre mønstrene vi analyserer i denne artikkelen virker i begge retninger, vil vi fokusere på de mønstrene som starter med en bullish Big Candle. Du kan anvende den samme logikken med deres motparter.

Big Candle har en relativt stor kropp sammenlignet med dets nabo-candlesticks, hvilket indikerer en stor prisbevegelse. Åpnings- og lukkeprisen ligger tett mot maksimum og minimum for tidsperioden. Det betyr at tradere kjøpte dette verdipapiret i løpet av hele tidsperioden, og fortsatte å kjøpe helt til slutten. Derfor er det innlysende at en oppadgående trend bør fortsette inn i den neste candlestick, og sikre ytterligere prisstigninger.

Dette er en forutsigelse, du kan investere i.

Bearish Harami

Hele forutsigelsen som et bullish Big Candle indikerer, kan plutselig bli verdiløs når en liten, og en stor candlestick viser seg innenfor en Big Candle. Nå blir det til et bearish Harami-mønster, og indikerer det stikk motsatte: Fallende priser.

Naturligvis ligger det en viss logikk bak dette. Big Candles forutsigelse om stigende priser gikk ikke i opfyldelse. Derfor er den oppadgående medvinden tydeligvis oppbrukt, og bearish tendenser har overtatt. Denne totale endringen får imidlertid enkelte tradere til å miste tilliten til Big Candles generelt, fordi de antar at noe som kan miste hele sin verdi så hurtig ikke er til at stole på.

Bullish 3-Method Formation

Dessverre ender ikke forvirringen her. Hvis Big Candle ikke kun innbefatter en candlestick, men to eller flere, og hele mønsteret avsluttes med enda en big candle, blir mønsteret til en 3 method formation, som indikerer stigende priser. Enda en komplett endring for forutsigelsen.

Også i dette eksemplet er logikken lett at forstå. Efter at Big Candle hadde fått prisene til å stige vesentlig hadde alle villige kjøpere allerede kjøpt parter i verdipapiret, noe som forårsaker en kort konsolideringsperiode. Nå har dette tydeligvis skapt ny etterspørsel, og prisene kan stige på nytt.

Hvilket mønster bør du handle på?

Som trader må du være deg bevisst at et signal blir mere gyldig, jo flere candlesticks det inneholder. Akkurat som du kan bedømme en persons karakter bedre, jo mer du vet om han/henne, kan du gjøre bedre forutsigelser om prisen på et aktiv, jo flere candlesticks, som er involvert.

Der er likefullt gode grunner til at enkle candlestick mønstre kan være viktige for din trading. Husk at valget av hvilke signaler du vil anvende til din trading bør avhenge av din personlighet.

Trading på Big Candles er forbundet med større risiko enn trading på 3 Method Formations, og du er nødt til at akseptere en høyere andel tapte handler. Til gjengjeld vi du finne langt flere trading muligheter. Hvis du trader godt, kan du følgelig tjene større avkastning på kortere tid, enn du kan med 3 Method Formation.

Som konklusjon skal du alltid huske at komplekse candlestick mønstre er bedre egnet for lite risikovillige tradere, og simple candlestick mønstre egner seg bedre for mer risikovillige tradere.

 

Sammenligning av candlestick mønstre
Rate this post