Hva er en Call Opsjon

Call OpsjonTrading med binære opsjoner skiller seg fra alle andre former for trading. Som navnet antyder finnes det kun to forskjellige muligheter å velge blant når du investerer i en binær opsjon. De kalles gjerne Call og Put. Les om call opsjon her.

Hos en del binære meglere vil du se benevnelsen Up og Down brukt, men det er altså snakk om nøyaktig samme sak. I denne artikkelen forklarer vi hva en call opsjon er, og hvordan du kan tjene penger på en call opsjon ved å investere i det binære opsjonsmarkedet.

Call Opsjon

Du finner call opsjonen sammen med sin motpart, Put opsjonen, som en av de to alternativene for opsjons-typene High / Low, 60-seconds og 30-seconds. Dette er de enkleste og klart mest populære typene av binære opsjoner. Med andre ord er Call opsjonen en av de klart mest hyppig anvendte opsjonene som finnes i denne bransjen.

De beste meglerne

Megler 
Demo
Signaler
  
24option-logo_36x2005 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅpne gratis konto
Iq option Logo4.5 stjerner
Ja
Nei
AnmeldelseÅpne gratis konto
Porter Finance Logo5 stjerner
Ja
Ja
Anmeldelse
Åpne gratis konto
CherryTrade Logo4.5 stjerner
Nei
Ja
AnmeldelseÅpne gratis konto

En call opsjon indikerer en stigende bevegelse. Derav dens andre navn, «Up.» Den anvendes når en binær trader forventer at kursen til et underliggende verdipapir vil stige i løpet av en gitt tidsperiode. La oss anta at prisnivået til Google aksjen er på $833. Hvis du mener at kursen vil bevege seg oppover, kan du bruke denne kunnskapen til å investere i en call opsjon.

Hvis du mener oppgangen vil inntreffe innen 30 sekunder kan du investere i en call opsjon for en 30-second opsjon. Mener du oppgangen vil gjelde for et minutt, kan du investere i en call opsjon for en 60-second opsjon. Hvis du mener oppgangen vil gjelder over et lenger tidsperspektiv, kan du investere i en call opsjon for en High / Low opsjon.

Når du investerer i en High / Low opsjon må du selv fastsette dens løpetid. Her gjelder det å gjøre et klokt valg. Vanligvis kan du velge en løpetid på noen få minutter opptil et døgn.

For å anvende en call opsjon logger du deg først inn på din konto hos din binære megler. Deretter åpner du trading-plattformen. Her velger du opsjonstypen du er interessert i, altså i dette eksempelet enten High/Low, 30-seconds eller 60-seconds. Deretter klikker du på Google på listen over aksjene som er å finne blant tilgjengelige verdipapirer. Så snart du gjør dette vil en prosentsats vise seg ved siden av Google på skjermen. Denne indikerer hvor stor avkastning du vil tjene hvis prisen stiger i løpet av din call opsjons løpetid. Hvis prosentsatsen skulle være på 80 %, vil det si at du vil vinne hele 80 % av beløpet du investerer i ren profitt hvis prisen på Google går opp i løpet av det gjeldende tidsrom.

Nå velger du Call eller Up (som altså er samme sak), og taster inn hvor mye du ønsker å investere. Du vil også på dette tidspunktet måtte angi løpetiden hvis du investerer i en High/Low opsjon. Det trenger du selvsagt ikke å gjøre for 30-second eller 60-second opsjoner som altså har fastsatte løpetider.

Så gjenstår det bare å vente til opsjonens løpetid er omme. Hvis prisen gikk opp, vant du på din Call opsjon og kan innkassere din avkastning + det opprinnelige investeringsbeløpet. Skulle prisen ha gått ned, taper du hele din investering.

Bruk av call opsjon sammenlignet med konvensjonell trading

Hvis et verdipapir stiger i verdi vil du også kunne tjene en profitt gjennom konvensjonell trading, men profitten vil være en helt annen. I vårt eksempel brukte vi Google aksjen. Vi så at ved å bruke en call opsjon kunne vi tjene en profitt på hele 80 % på bare et halvt minutt. Det gjør vi selv om kursen bare skulle stige med 1 %. Hvis vi investerer $100 vil vi med en call opsjon i en slik situasjon tjene $180. Ved konvensjonell aksjehandel ville du ha sittet igjen med $101.

Hva er en Call Opsjon
Rate this post