Motstands og støtte nivåer

Motstands- og støttenivåer er redskaper som ofte brukes til å lage trading-strategier for alle typer investeringer. Innenfor binære opsjoner utgjør de en ytterst viktig faktor i enhver suksessrik traders beslutningsprosess.

Derfor bør de også være en del av din trading.

 

Support and Resistance levels

Et motstandsnivå oppstår, når prisene ikke har vært i stand til å stige over et visst nivå minst to ganger. Som trader må du anta at ingen er villige til å kjøpe verdipapiret til en pris som er høyere enn dette.

Det betyr at prisene ikke kan stige ytterligere, med mindre traderne endrer mening. Jo flere ganger et verdipapir allerede har forsøkt å bryte gjennom et motstandsnivå, jo mer velbegrunnet blir det.

Fortett å lese artikkelen under tabellen…

De beste meglerne

Megler 
Demo
Signaler
  
24option-logo_36x2005 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅpne gratis konto
Iq option Logo4.5 stjerner
Ja
Nei
AnmeldelseÅpne gratis konto
Porter Finance Logo5 stjerner
Ja
Ja
Anmeldelse
Åpne gratis konto
CherryTrade Logo4.5 stjerner
Nei
Ja
AnmeldelseÅpne gratis konto

Slik trader du på motstands- og supportnivåer

Så snart markedet nærmer seg et motstandsnivå som har blitt bekreftet flere ganger, bør du holde opp med å investere i stigende priser. Motstanden vil sannsynligvis forhindre at prisene stiger, og selv hvis prisene bryter igjennom motstanden, vil de i det minste bli mere uforutsigbare, jo nærmere de kommer motstandsnivået. Derimot kan du relativt trygt investere i fortsatt stigende priser, når et så velbegrunnet motstandsnivå blir brutt. Denne begivenheten bør nemlig forårsake en stor, bullish prisbevegelse.

Når et motstandsnivå blir brutt, blir det med overveldende sannsynlighet til et støttenivå. Støttenivåer virker nøyaktig likens som motstandsnivåer, bare motsatt. De holder priser fra å falle under et bestemt prisnivå.

Som trader bør du håndtere dem akkurat som et motstandsnivå: Slutt å forutsi fallende priser når markedet nærmer seg et støttenivå. Når et støttenivå blir brutt, kan det bli til motstandsnivå. Ved enkelte tilfeller skifter et prisnivå frem og tilbake mellom å være motstands- og støttenivå flere ganger.

Som det fremgår av bildet, er støtte- og motstandsnivåer nesten aldri en eksakt vitenskap. Det meste av tiden er der ikke en spesifikk pris som utgjør motstanden, men et prisintervall. Noen ganger kan det av samme grunn være vanskelig å fastslå om et motstands- eller støttenivå blir brutt.

For å løse dette problemet kan du se på den fremdriften prisene beveger seg med: Typisk blir et støtte- eller motstandsnivå brutt av at markedet skaper big candles og beveger seg kraftig i den retning, motstands- eller støttenivået hindret den fra å bevege seg i. Du bør derimot være forsiktig når du ser motstands- eller støttenivåer brytes av en Doji eller et annet candlestick mønster, som er tegn på en retningsendring.

I slike tilfeller er der stor sannsynlighet for at vi står foran en retningsendring i markedet. Som for enhver annen fase markedet kan være i, gjelder det å ha en god forståelse av candlestick mønstre som kan hjelpe deg med å bedømme disse situasjonene riktig, og gjøre bedre investeringer.

Enkelte ganger oppstår motstands- og støttenivåer omkring psykologisk viktige nivåer. Når aksjeindekser nærmer seg et rundt tall som aldri før har blitt passert, som f.eks. 500, 3000 eller 10 000, når aksjer rammer $50,00 for første gang, eller når euroen forsøker å overstige $1,50, innser mange tradere hvor langt trenden allerede har brakt dem. De får kalde føtter og innkasserer sin profitt, noe som genererer tilbud og minsker etterspørselen. Det gjør det vanskelig for verdipapiret å bryte gjennom denne typen psykologiske barriere.

I markedsfaser som denne, gjenopptar trender f.eks. typisk hovedtrendlinjen. Når først motstanden er brutt, vil det derimot være en stor mengde ny etterspørsel, som omdanner motstanden til en støtte. Og som tidligere sagt virker denne mekanismen i begge retninger.

Enhver trader bør vite hvordan han kan identifisere motstands- og støttenivåer, for de er en uvurderlig ingrediens i enhver trading-fremgangsmåte som fører til suksess. Kun tradere som er villige til å ta størst tenkelige risiko, kan tillate seg å trade uten å ta konsekvensene av at motstands- eller støttenivåer kommer nærmere. Som regel er det ikke verdt det.

 

 

Motstands og støtte nivåer
Rate this post