Strategi for pengeforvaltning

Forskjellen mellom å oppnå suksess med trading av binære opsjoner og å tape alle pengene dine ligger ikke i valg av trading-strategi, men avhenger av din pengeforvaltning (ofte omtalt som “money management” i denne bransjen). Denne artikkelen forklarer deg hva pengeforvaltning vil si innenfor binære opsjoner, og hvordan du kan velge en god forvaltningsstrategi.

Hvorfor bruke en pengeforvaltningsstrategi?

Avhengig av hvilken strategi du anvender for binære optioner, og hvor godt du implementerer den, vil du vinne en viss andel av dine handler. La oss for eksempel ha som utgangspunkt at du har tradet i overensstemmelse med en bestemt strategi i et stykke tid, og har vunnet 70 prosent av dine handler med den.

Det vil si at hvis du anvender denne strategien på 100 handler, kan du forvente å vinne 70 handler. Det betyr også at du vil tape 30 av dine handler. Noen av de tapte handlene vil komme på rad. Det er kun et spørsmål om tid, før du taber så mange som 10, 15 eller 20 handler i et strekk selv hvis du implementerer din trading-strategi uten unntagelse.

Lange tørkeperioder som dette er hovedårsaken til at mange tradere mislykkes. De anvender ikke et pengeforvaltningssystem og investerer enten tilfeldige eller faste beløp i hver handel. La oss f.eks. forestille oss at en trader åpner en konto med $1000. Han investerer $100 pr. handel, fordi han synes det virker som et beløp som er lite nok til at han ikke vil miste alt selv hvis han taper noen få handler.

Men hva skjer hvis traderen går på en tapsrekke etter kun noen få suksessrike handler? Hans konto vil snart bli redusert til $500 eller mindre. Det vil forskrekke ham, så han reduserer det faste beløpet han investerer. Prosessen vil så gjenta seg helt til han har tapt alle pengene sine.

Hva er en god strategi for pengeforvaltning?

En god pengeforvaltningsstrategi hjelper deg med å overleve en tapsrekke. For å gjøre det, er den nødt til å være fleksibel. Med andre ord bør du ikke investere et tilfeldig eller fast beløp per handel, men en fast prosentdel av din startsaldo.

Den nøyaktige prosentdelen bør avhenge av graden av risiko din trading-strategi innebærer. Jo mere risikabel strategien din er, jo mindre bør du investere per handel. En god tommelfingerregel er å dele 100 med det forventede antall tapte handler per 100 handler for din strategi. Hvis din strategi f.eks. vinner 70 % av dine handler, vil den generere 30 tapte handler for hver 100. Det betyr at du ikke bør satse mer end 3 % per handel (100 % / 30 = 3.33 %). Hvis du helst vil være helt trygg, kan du satse enda mindre. Du kan selvfølgelig tilpasse det nøyaktige beløpet etter forgodtbefinnende, men dette vil gi deg et godt utgangspunkt.

Du tenker kanskje at du aldri vil tape 30 handler på rad, men du vil til gjengjeld garantert tape 10 handler i strekk på et tidspunkt, og gjerne oppleve 20 tapte handler med kun noen få vinnere innimellom. Ved kun å investere 3 prosent av pengene dine, sørger du for at du stadig har nok penger til ikke bare å overleve slike dårlige perioder, men også til å gjøre et hurtig comeback når tingene begynner å snu.

Hvis du forvalter pengene dine uklokt, vil selv den beste strategi for binære opsjoner ikke hjelpe deg med å overleve tapsrekker. Et godt pengeforvaltningssystem er avgjørende for å sikre din suksess.

Slik vet du hva du kan forvente deg

For å forvalte pengene dine klokt, må du forutse hvilke risikoer din strategi innebærer. Som ny trader – eller som erfaren trader, som prøver en ny strategi – kan du ikke vite hva du kan forvente deg, og du kan derfor ikke gjøre forutsigelser som holder høy kvalitet.

For å unnslippe denne fellen er det påtvingende nødvendig, at du prøver nye strategier og trading generelt med en demo-konto, før du investerer ordentlige penger. Vi har laget en liste over de beste meglerne som byr på en demo-konto.

 

Strategi for pengeforvaltning
Rate this post